Als zelfs de lucht die je inademt niet vanzelfsprekend is

Als zelfs de lucht die je inademt niet vanzelfsprekend is

Als er één ding is waar we als mensen weinig bij stilstaan dan is het wel de lucht die we inademen. We doen het elke dag van ons leven, op elk moment en overal en toch staan we er zelden bij stil wat voor een wonder het is dat lucht inademen die zodanig is samengesteld dat het ons in leven houdt.

Als het misgaat…

Hoe groot dit wonder is ontdekken we eigenlijk altijd als het te laat is, als we bijvoorbeeld een brand meemaken of als er sprake is van een gaslek. Wanneer de chemische samenstelling van de lucht die we inademen verandert heeft dit direct gevolgen voor ons. Grote gevolgen, want als je niet op tijd bent met gasdetectie kunnen seconden het verschil betekenen tussen leven en dood.

Adembescherming

Soms ontkom je er niet aan dat je je zal moeten begeven in een omgeving waar de lucht niet veilig is om te ademen. In zulke gevallen ben je dan toegewezen op adembescherming, oftewel apparatuur die je in staat stelt te ademen ook als de lucht om je heen in wezen giftig is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gasmaskers, longautomaten of ademluchttoestellen.

De juiste apparatuur redt levens

Het spreekt voor zich dat adembescherming levens redt. Wanneer zoiets essentieels en tegelijkertijd zo vanzelfsprekend als lucht ons niet meer in leven kan houden, is betrouwbare apparatuur hetgeen dat ons, hoe dramatisch het ook klinkt, redt van de dood. Vandaar dat het belangrijk is om te kiezen voor degelijke en bewezen kwaliteit, producten die behalve betrouwbaar ook nog eens gemakkelijk zijn in het gebruik, aangezien de situaties waarin ze nodig zijn vaak gepaard gaan met de nodige onrust of zelfs paniek. Bovendien kan het ook voorkomen dat de persoon die adembescherming moet gebruiken dit pas voor het eerst doet als de nood al aan de man is.

Goede, gebruikersvriendelijke adembescherming zou daarom eigenlijk net zo vanzelfsprekend moeten zijn als de lucht die we ademen.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>