Een advocaat voor hulp bij je strafbeschikking

Een advocaat voor hulp bij je strafbeschikking

Als jij een brief hebt ontvangen waarin je een bepaalde straf wordt opgelegd en je wordt uitgenodigd voor een gesprek bij de officier van justitie, dan heb je een strafbeschikking ontvangen. Vaak betreft dit kleine misdrijven zoals een winkeldiefstal of een verkeersboete. De opgelegde straffen zijn dan ook bijna altijd taakstraffen, geldboetes of rijontzeggingen. Maar ook al is dit een klein misdrijf, je blijft recht hebben op een eerlijke rechtszaak. En het is de vraag of je dit krijgt als er geen rechter naar je zaak heeft kunnen kijken. Daarom kun je het beste direct nadat je je oproep hebt ontvangen een strafbeschikking advocaat inzetten.

De gevolgen

Als je hier eens goed over nadenkt dan wordt de noodzaak om een expert om hulp te vragen snel duidelijk. Aan het einde van de rit krijg jij namelijk een straf opgelegd en zal je een aantekening ontvangen op je strafblad. Dit kan verregaande gevolgen hebben voor je toekomst. Het kan je bijvoorbeeld die baan die je zo graag wilt hebben door de neus boren. Het is belangrijk dat een expert kijkt naar de straf die je is opgelegd, dat deze expert beoordeelt of dit terecht is of niet en dat deze je kan adviseren en helpen bij de volgende te ondernemen stappen.

Wat nu?

Nadat je de advocaat hebt ingehuurd zal deze waarschijnlijk bezwaar gaan indienen bij de Officier van Justitie en eisen dat een rechter kijkt naar jouw zaak. Alleen een advocaat kan je hier vakkundig bij helpen en dit bezwaar correct en tijdig indienen. Hierna zal je een eerlijke rechtszaak krijgen en is het mogelijk dat de rechter anders tegen je beschuldiging aankijkt dan de Officier van Justitie. Dit kan een vrijspraak tot gevolg hebben of een lagere straf, wat beide natuurlijk gunstig is voor jouw persoonlijke situatie. Ga daarom niet zomaar akkoord met je strafbeschikking en laat een deskundig advocaat je helpen dit tot een zo goed mogelijk einde te brengen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>