En het waren van die aardige mensen

En het waren van die aardige mensen

Je huis te huur gezet

Hoewel de huizenmarkt vandaag de dag weer aan het verbeteren is, zijn er nog steeds mensen die moeite hebben om hun huis te verkopen. Ze willen al in hun nieuwe huis trekken, terwijl de hypotheek van het oude huis nog doorloopt. Om de kosten te dekken besluit men het huis dan maar te verhuren. Wanneer jij je huis verhuurt heb je eigenlijk nauwelijks zicht op de huurders die erin trekken. Je maakt wel afspraken in een huurcontract, maar de vraag is dan in hoeverre men zich eraan houdt. Je hoort vast wel eens spookverhalen over mensen die hun huis verhuren, waarna er een wietkwekerij in wordt aangetroffen. Als verhuurder ben jij op dat moment aansprakelijk; de politie staat op je stoep.

Een uitnodiging voor politieverhoor

Op het moment dat de politie jouw gegevens heeft achterhaald krijg je een uitnodiging voor een politieverhoor. Je zou het niet zeggen, maar op dat moment heb jij recht op een advocaat; een politieverhoor-advocaat. Dit is een advocaat die je tegen betaling of pro deo kan inhuren. Deze advocaat kan tijdens het verhoor aanwezig zijn en jou ondertussen van advies voorzien. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je weet welke antwoorden je op sommige vragen moet geven. Zelfs wanneer je niks met een zaak te maken hebt kan de politie bij jou een reactie ontlokken met de vraagstelling waar jouw schuld uit zal blijken. De advocaat kan dus ook komen op het moment dat jij geen geld hebt om deze te betalen. Iedereen heeft namelijk het recht op een advocaat in ons land. De aanwezigheid en het advies van deze advocaat zal in de meeste gevallen leiden tot strafvermindering en, wanneer duidelijk blijkt dat jij onschuldig bent, zelfs vrijspraak.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>