Ga voor een goede value stream mapping

Ga voor een goede value stream mapping

Als je een product bestelt bij een bedrijf wil je natuurlijk niks liever dan dat het zo snel mogelijk geleverd wordt. Dit is ook iets waar veel bedrijven naar streven. In het proces tussen bestelling en levering wil er echter nog wel eens vertraging optreden en dat willen bedrijven het liefst zoveel mogelijk tegengaan. Om te zorgen dat het proces zo snel mogelijk gaat en er niks verspild wordt streven bedrijven naar value stream mapping.

Ga verspilling tegen

Value stream betekent waarde stroom. Deze stroom omvat alle handelingen die gedaan worden om ervoor te zorgen dat een besteld product ook daadwerkelijk geleverd wordt bij de klant. Alles wat daarvoor nodig is valt binnen deze waarde stroom. Om ervoor te zorgen dat de waarde stroom optimaal is dien je als bedrijf alle verspilling tegen te gaan. Op het moment dat alles vlekkeloos verloopt en er geen verspilling meer is heb je als bedrijf je doel bereikt.

Stuur je werknemers op de juiste training

Om dit te bereiken kun je als bedrijf het beste ervoor kiezen je werknemers een goede training value stream mapping te geven. kijk hiervoor eens bij Kenteq. Zij verzorgen deze training alleen op het bedrijf zelf waarvoor het bedoeld is. De deelnemers aan de cursus kunnen op deze manier het gehele proces van bestelling tot levering aan de klant meemaken en zien waar de knelpunten zitten die het proces mogelijk kunnen vertragen. Als ze deze gesignaleerd hebben kunnen ze daar een oplossing voor proberen te bedenken zodat er minder verspild wordt en het proces optimaal wordt. Omdat de training op het eigen bedrijf gegeven wordt kan er met de eigen producten gewerkt worden en kan de theorie ook meteen daarop toegepast worden. Zo krijgen de deelnemers een goed beeld van het totale proces maar zien ze ook de voordelen die deze training voor het bedrijf kan opleveren.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>