Juridische hulp nodig? Zo vind je de beste advocaat

Juridische hulp nodig? Zo vind je de beste advocaat

Niemand zit graag in de positie een advocaat Breda nodig te hebben. Deze situaties zijn vaak vervelend en of het nu je eigen toedoen is of niet, de meeste mensen hebben niet genoeg juridische kennis om hier goed mee om te kunnen gaan. Er zijn vele advocaten actief in Nederland en ook al hebben ze een reputatie goed werk te leveren, jij wilt natuurlijk degene die jouw zaak het best kan vertegenwoordigen. Hier kun je lezen hoe je deze persoon kunt vinden.

Zoek eerst gratis advies

Iedereen heeft recht op gratis juridisch advies, zowel via het juridisch loket als via een vakbond. Het zou gek zijn als je hier geen gebruik van maakt. Zo kun je meer leren over je eigen zaak en kansen, maar ook over het zoeken van een advocaat. Deze mensen kunnen je vertellen of je een all round advocaat nodig hebt of dat je beter een specialist zoekt. Van het contact met deze instanties wordt je hoe dan ook altijd wijzer.

Een advocaat of een kantoor

Dan is er de keuze om voor een advocatenkantoor te kiezen of voor een die alleen werkt. Advocatenbureaus hebben vaak meerdere specialisaties in de aanbieding en dit is makkelijk als je bijvoorbeeld voor een bedrijf op zoek bent waar vaker en om verschillende redenen rechtelijke bijstand nodig is. Ben je alleen, dan kun je ook voor een bureau kiezen, maar veel mensen prefereren een advocaat aan te nemen die voor zichzelf werkt en die het specialisme heeft dat jij nodig hebt. Het contact kan soms persoonlijker zijn, maar de keuze is hier volledig aan jou.

Controle

Heb je een advocaat op het oog, dan is het altijd verstandig om eerst te controleren of deze legaal is. Dat doe je door te kijken of hij is aangesloten bij de Orde van Advocaten. Daarnaast kun je ook controleren of de persoon echt specialist is door te zien of hij bij een vereniging van specialisten is aangesloten. Is dit het geval, en het klikt tijdens het intakegesprek, dan zal je in de meeste gevallen goede juridische hulp kunnen verwachten.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>